Tænk, træn og tag ind....

2016-05-25 23:22
Efter at have været igennem to workshops i de seneste to månder med rigtig mange gode opgaver og dygtige instruktører, er det tid til lidt reflektion.
 
Hvad er det vigtigste for mig og min hund, hvad ønsker jeg at styrke, hvad ønsker jeg at bevarer. Jeg har tre hunde alle med stor energi. Jeg er med andre ord god til at give mine hunde selvtillid og lyst til at arbejde. Hvor halter det - hmm lidt forskelligt halter for hver hund - og ikke det samme.

Indy er stadig ikke 100% på alle dirigerings signaler og vi har lidt justeringer når jeg liner ham op til en dirigering.

Ketchups fri ved fod er blevet ringe - har heller ikke vedligeholdt den så min fejl, ellers syntes jeg hun er skarp, både på dirigering og markeringer. Dirigering på vand skal trænes mere - men hun bliver bedre og bedre.
 
Paddy, her halter markeringsevnen virkelig. Han går konsekvent for kort. Hans back er ikke 100% hvis han skal igennem et hegn/terræn skifte - så vil han ofte ikke gå lige bagud.

Gode ting at træne på - så jeg keder mig ikke. 

Hvad fik jeg så med i bagagen på vores workshops ? Jo der var så meget brugbart for mig - mange af de spark jeg fik var ikke nye - men gamle ting jeg blot ikke havde prioriteret men super fedt at bliver påmindet om.

Efter Tronds Workshop valgte jeg at ændre på min måde at sende mine hunde på - og det har virkelig styrket de to drenge. Paddy havde en tendens til at ville kigge på min hånd - det er han holdt med og løber mere lige på nu - perfekt !
Indy havde en tendens til at gå frem når jeg vil sende ham - det er også løst med den nye tre trins raket - perfekt !

Jeg har reflekteret en del og tænkt en del, trænet en del og konkluderet en del :-)

En dummy skal ikke bare apporteres, den skal apporteres rigtigt. Så flyt fokus fra dummyen til processen fra hunden sendes til dummyen er i hånd.

Ros hunden for små detaljer undervejs i en opgave, det giver god energi !

Fjern signaler og kommandoer som ikke behøves. Tænk over hvad du gør og om det er nødvendigt.

Undgå for mange problemer - lav opgaver der lykkes 80% af tiden, det giver hunde med selvtillid og arbejdslyst.
Pernille Lillevang | CVR: 36992085 | Remmerslundvej 28, Hedensted - DENMARK | Tlf.: +45 30288003 | pernille@potepower.dk