Train your Weakness

1Feb03jpg

I dag blæste det en del så jeg besluttede at træne en af de ting jeg faktisk syntes er en svaghed hos mine hunde.

Det at træne dirigering i modvind er en svær disciplin og den kræver en hel del træning. Så jeg tog til smukke Haunstrup og startede med at lægge nogle dirigerings punkter og så satte jeg to Airlaunchere op for at have noget at krydre træningen med - når du jeg vidste at jeg ville komme til at kæmpe lidt med nogle af øvelserne.

Terrænet er let kuperet og derfor kan man hele tiden bevæge sig op på en top og så se ud over terrænet.

Det er ret fedt, for så kan jeg bevæge mig rundt om mine punkter og rundt om Airlaunchere og dermed dirigerer fra forskellige vinkler til punkterne og få markeringerne samme sted men også fra forskellige vinkler.

Det fungerede super fint!

Jeg gik tilbage til bilen og hentede Power som den første hund. Altså den hund imponerer mig hele tiden. Faktisk trænede jeg i samme område i går med Trine og Henriette, men havde i dag lavet andre punkter og placeret Airlauncherne andre steder.

Power var helt suveræn. Jeg brugte punkterne fra igår til at sende til, de var i dag tomme og nu var kunsten så at han skulle stoppe og gå til nyt punkt og op i vinden. Afstanden til siderne var 70-80m og de første 2 gange kæmpede vi lidt med at han syntes han skulle søge videre på punktet fra igår. Men så fattede han pointen og så tog han for sig.

De sidste 4 dirigeringer gik han som en gods tog. Trods at de var blinde og imellem andre punkter. Han gik så flot op i vinden og også ud i modvind. Jeg var totalt høj da jeg var færdig. Som altid sluttede jeg træningen med nogle hjemkald med masser af speed og belønning.

De seneste 2 dage har jeg erkendt at jeg tydeligvis har trænet ALT for let med Power. Det bliver ganske enkelt for kedeligt for ham hvis jeg slave træner for meget hjemme - så han skal mere ud i andet terræn og have lov at give den gas.

Efterfølgende tog jeg Brick og Canvas ud. Det er noget jeg ofte bruger med de unge hunde, at tage dem ud med en gammel veltrænet hund. Så det var mest Brick jeg trænede, men Canvas fik nogle lange dirigeringer og en del markeringer.
Jeg har i en periode sidste år haft et issue med Canvas på mine linjer. Han løb meget powerfuldt ud i linjen men efter 50-60 m så stoppede han brat op som om han blev itvivl om hvorfor eller hvad han løb på.
Det har jeg arbejdet med i hele vinteren. Lavet lange linjer i forskelligt terræn og hvor han har set alt blive lagt ud - så jeg vidste at han ikke var i tvivl. Langsomt men sikkert begyndte han at løbe de lange linjer uden at stoppe. Hvis jeg kunne se at han vendte ørene eller tog lidt af farten af - så pushede jeg ham.

Efter et par måneder med denne træning, kørte jeg linjerne på de tidligere punkter men nu uden at han havde set dem udlagt. Til gengæld lod jeg ham løbe uden at rette linjen, hvis den kun var lidt skæv, f.eks. 10-20 grader - så handlede jeg ham hellere når han var ude på 100-150m.

Når man som jeg har fået lavet et issue, så tager det tid at rette og det her har taget hele vinteren - men med systematisk tilgang og vedholdenhed - så har jeg bygget selvtilliden tilbage i ham og han løber så fint nu. 

Det er faktisk her at jeg ser ufattelig mange give op. Men jeg elsker at forsøge at løse disse små issue og få hunden tilbage på sporet - det er SÅ givende at arbejde med men det kræver at man har lysten til at tænke ud af boksen, lave en plan og holde sig til den plan i det næste halve år. For det tager tid at løsne knuder op uden at tovet går i stykker. 

Tilbage til i dag :-) Det fungerede super fint at Canvas viste vejen for Brick, på både markering og dirigeringer. Efterfølgende gik jeg tættere på punktet og kørte Brick efter Canvas. Rykkede så bagud og kørte Brick igen.
Fordi at vi bevægede os rundt om punkter og Airlaunchere så fik hundene fuldt synlige markeringer og markeringer med skjult nedfald. Virkelig fin træning og de var super dygtige til at blive i området og finde dummy'er. Fedt!

Jeg syntes at vi har virkelig gode unghunde, som rykker helt vildt på deres træning.
Brick var dog også lidt for tag som på en opgave idag. Jeg satte ham af bag mig. Skulle lave en dirigering med distraktion af airlauncher til Canvas. Fyre Airlauncher af, drejer Canvas 30 grader og sender på dirigering. Imens jeg dirigerede med Canvas, ja så hentede Brick distraktionen! og jeg opdagede det først, da han var på vej hjem med den - ha ha! Shit happends and then you laugh!

Men det var skøn træning og jeg nød det lækre terræn og solen skinnede og blæsten sørgede for at jeg fik trænet mine svage punkter og hundene kæmpede og blev bedre i dag.
Sikke en skøn lørdag!